Anal sex ” packabajs ”

Med analsex menar man ofta analsamlag, alltså när man har sex med penisen i rumpan, men analsex kan vara mycket mer. Analsex är all sorts stimulering i eller runt analöppningen. Det kan vara att man smeker, pillar, slickar eller använder sexleksaker i eller runt analöppningen på sig själv eller någon annan .

Precis som med allt annat sex är det viktigt att komma ihåg att det är man själv som bestämmer om man vill prova på det eller inte. Har man analsex på ett försiktigt, skyddat och skönt sätt, är det inget som någon behöver oroa sig över.

Många känner att rumpan är en förbjuden plats att beröra vilket kan göra det extra spännande, ovant eller läskigt.

Illustration av händer som smeker en rumpa.

Hur gör man?

Man kan ha analsex på väldigt många olika sätt och man måste pröva sig fram för att veta vad som är skönt för en själv eller någon man har sex med. En sak som man kan tänka på är att ta det försiktigt och använda mycket glidmedel. Glidmedel kan alltid vara skönt att använda och är särskilt bra att använda om man har analsex eftersom det inte produceras någon fukt i rumpan när man blir sexuellt upphetsad. Utan fukt kan analsex göra ont. Om man har analsamlag kan man ofta behöva gott om tid eftersom det tar ett tag för kroppen att vänja sig vid att något förs in i rumpan. Det är också viktigt att använda skydd för att undvika könssjukdomar. Som med annat sex kan närhet, kyssar och smekningar på andra delar av kroppen vara härligt att ge och känna samtidigt som man har analsex.

Ibland kan kroppen vara mindre känslig för beröring eller uppleva beröring på andra sätt än vad som beskrivs i texten. Det kan till exempel bero på att man är könsstympad eller har någon funktionsnedsättning, något som kan göra det svårt att känna av eller komma åt att ha analsex på det sätt man vill. Vill man veta mer om sex som kan vara skönt för en själv, områden som kan vara känsliga för beröring och så vidare, kan man prata med någon på en ungdomsmottagning eller med någon inom sjukvården som man känner sig trygg med.

Smeka och pilla

Att smeka runt eller föra in ett finger i analöppningen kan vara mycket skönt. Ett tips kan vara att testa hur det känns på en själv innan man gör det på någon annan. Det kan göra ont att trycka in något i analöppningen utan att låta ringmusklerna vänja sig en stund vid att någonting förs in.

Slicka runt analöppningen och mellangården

Runt analöppningen och på mellangården, området mellan könet och analöppningen, är man mycket känslig för beröring med mun eller tunga. Det kan vara upphetsande för en del men kännas obehagligt för andra.

Föra in något i rumpan, analsamlag

Om man vill föra in något i rumpan, till exempel ett finger, en penis eller en sexleksak, är det viktigt att vara försiktig och använda mycket glidmedel för att det ska vara skönt och inte göra ont.

Hur skyddar man sig mot infektioner när man har analsex?

De skydd mot könssjukdomar man kan använda när man har analsex är kondom, slicklapp, skyddande handskar eller femidom. Kondom använder man på penisen, slicklapp och skyddande handskar runt eller i analöppningen, femidom kan man föra in i rumpan. Eftersom det är viktigt att använda glidmedel vid analsex ska man tänka på att använda glidmedel som är vatten- eller silikonbaserat. Andra medel som är gjorda av olja eller fett, till exempel hudkräm, kan göra att skyddet går sönder.

Kondom skyddar mot könssjukdomar och mot bakterier som finns i tarmen. Har man slidsamlag efter analsamlag ska man byta kondom, annars kan tarmbakterier ge tjejen infektioner i slidan. Om man använder sexleksaker ska de tvättas noga innan man använder dem igen. Man kan också sätta kondomer på sexleksaker.

Analsamlag utan kondom är den typ av analsex där det är störst risk att få eller sprida en könssjukdom. Tänk på att ett skydd som varit i en rumpa inte ska användas i eller på ett kön efteråt, eftersom det kan leda till infektioner .

Man kan inte bli gravid av analsex.

Vad gör analsex skönt?

Det finns kroppsliga förklaringar till varför analsex kan vara skönt. Runt och i analöppningen har man tunn och känslig hud, liknande den som finns på könet. Därför kan det kännas mycket skönt att bli smekt eller slickad där. Anledningen till att huden är så känslig vid analöppningen och mellangården är att det finns extra mycket nervändar som samlas där. Nervändar sitter i slutet på varje nerv. Nerverna är det i kroppen som gör att vi har känsel och bland annat känner njutning. Att bara vara nära varandra och dela en sexuell upplevelse kan ju också vara härligt i sig!

Den yttre och inre ringmuskeln som sitter precis vid analöppningen kan kännas sköna att töja ut, precis som det kan vara skönt att få massage eller stretcha .

Om man för in något i rumpan hos en kille kan man komma åt att stimulera prostatan, något som kan ge en stark känsla av lust .

Annat som är bra att veta om analsex

  • Ett tips kan vara att gå på toaletten innan så att ändtarmen är tömd innan man för in något i rumpan.
  • Det tar cirka femton sekunder för den inre ringmuskeln att öppna sig efter att den utsatts för tryck.
  • Om man använder sexleksaker i rumpan kan det vara bra att använda en leksak som har ett tydligt stopp, annars kan den glida in helt och hållet. Om det händer kan det vara svårt att få ut sexleksaken själv och då måste man söka hjälp.
Annonser

Om sjobergemma

Hej! Jag heter Emma Sjöberg och detta är en blogg om mitt liv, vad jag gör och om mina tankar. Kommer även ta upp saker i min blogg som tex. sex osv. Jag tycker inte att det uppmärksammas ordentligt och derför kommer min blogg att handla om allt från min vardag till sex och pinsamheter.
Det här inlägget postades i Sex & Förhållanden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s