Oralsex, ”Munsex”

Munsex

Munsex är det sex man har när munnen eller tungan stimulerar könet eller analen och kallas även oralsex. Det kan till exempel vara att någon slickar eller suger på olika ställen på eller runt könet. Många tycker att det är skönt att få munsex och kan ha lättare att få orgasm på det sättet.

Hur gör man?

Man kan ha munsex på väldigt många olika sätt och man måste pröva sig fram för att veta vad som är skönt för en själv eller någon som man har sex med.

Ibland kan kroppen vara mindre känslig för beröring eller uppleva beröring på andra sätt än vad som beskrivs i texten. Det kan till exempel bero på att man är könsstympad eller har någon funktionsnedsättning, något som kan göra det svårt att känna av eller komma åt att ha munsex på det sätt man vill. Vill man veta mer om sex som kan vara skönt för en själv, områden som kan vara känsliga för beröring och så vidare, kan man prata med någon på en ungdomsmottagning eller med någon inom sjukvården som man känner sig trygg med.

Illustration av en person som suger av en annan person.

Suga av, slicka en kille

Det finns olika delar på och runt penisen som är känsliga för mun och tunga, ollonet, strängen, pungen och pungkulorna är några. Att bli slickad eller sugen på något av de här ställena kan vara mycket skönt och upphetsande, men alla tycker inte likadant. Det som är upphetsande för en person kan kittla eller göra ont för en annan. 

Många killar gillar när man suger eller slickar på och runt ollonet. På ollonets undersida sitter strängen och området på penisen som är känsligast. Att stimulera ollonet och strängen är det vanligaste sättet för killar att få orgasm.

Pungen kanske man inte vill få berörd utan förvarning, det kan vara ett tips att närma sig pungen försiktigt med kyssar och smekningar. 

Illustration av en kille som slickar en tjej.

Slicka, suga en tjej

Det finns olika delar på könet som är känsliga för mun och tunga, klitoris ollon, yttre och inre blygdläpparna och slidmynningen är några. Att bli slickad eller sugen på något av de här ställena kan vara mycket skönt och upphetsande, men alla tycker inte likadant. Det som är upphetsande för en person kan kittla eller göra ont för en annan.

Klitoris är den del på tjejers kön som är allra känsligast och att stimulera klitoris ollon är det som är det vanligaste sättet för tjejer att få orgasm. Mellan de yttre blygdläpparna, ovanför urinröret, sitter klitoris ollon som är den del av klitoris som är lättast att komma åt. Den största delen av klitoris sitter inne i kroppen och är också mycket känslig för beröring.

För många är klitoris ollon en del av kroppen man inte vill få berörd utan förvarning. Det kan vara ett tips att inte gå direkt med munnen eller tungan mot klitoris ollon, utan sakta närma sig. Man kan börja med att ge kyssar mot magen eller insidan av låren, kanske pussa och slicka yttre och inre blygdläpparna innan man försiktigt stimulerar klitoris ollon med tungan och munnen.

Slicka runt analöppningen och mellangården

Runt analöppningen och på mellangården, området mellan könet och analöppningen, är man mycket känslig för beröring med mun eller tunga. Precis som med allt annat sex kan det vara upphetsande för en del, men kännas obehagligt för andra. Många känner att rumpan är en förbjuden plats att beröra vilket kan göra det extra spännande, ovant eller läskigt.

Vad gör munsex skönt?

Munsex kan vara skönt på samma sätt som annat sex. Huden på och runt könet och rumpan är tunn och känslig. När penisen eller klitoris får stånd fylls denna hud med blod. Att då bli stimulerad av mun eller tunga, gör ofta att kroppen känner härliga lustkänslor. Anledningen till att huden är så känslig vid könet och rumpan är att det finns extra mycket nervändar som samlas där. Nervändar sitter i slutet på varje nerv. Nerverna är det i kroppen som gör att vi har känsel och bland annat känner njutning. Att bara vara nära varandra och dela en sexuell upplevelse kan ju också vara härligt i sig!

Eftersom sex oftast blir skönare med mycket fukt är det inte så konstigt att det kan vara skönt att bli slickad eller avsugen. Munnen och tungan är bland de fuktigaste områdena på kroppen som finns.

Smak och lukt

Rumpan, könen och de vätskor som produceras där har olika smaker och lukter. Vissa tycker om när det smakar eller luktar, vissa tycker inte det. Ett tips kan vara att tvätta sig innan.

Smaken och lukten på vätskorna från könen påverkas av vad man ätit och druckit tidigare under dygnet. Har man druckit för lite vatten blir lukterna ofta mer koncentrerade och starkare. Om personen ätit frukt brukar smaken kunna ändras positivt.

Hur skyddar man sig mot infektioner när man har munsex?

De skydd man kan använda när man har munsex är kondom, slicklapp och femidom. Kondom används på penisen, slicklapp runt analöppningen eller framför tjejens underliv, femidom är ett skydd som man kan föra upp i slidan eller rumpan. Den största risken för spridning av könssjukdomar vid munsex är om sperma kommer i munnen. Ett skydd som varit i en rumpa ska inte användas i eller på ett kön efteråt, eftersom det kan leda till infektioner. Man kan inte bli gravid av munsex.

Annonser

Om sjobergemma

Hej! Jag heter Emma Sjöberg och detta är en blogg om mitt liv, vad jag gör och om mina tankar. Kommer även ta upp saker i min blogg som tex. sex osv. Jag tycker inte att det uppmärksammas ordentligt och derför kommer min blogg att handla om allt från min vardag till sex och pinsamheter.
Det här inlägget postades i Sex & Förhållanden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s